Välj en sida

60 %. Så mycket vill ” allmännytta” fastighetsbolaget Signalisten höja hyrorna när de renoverar 1700 lägenheter i Solna Stad . De boende har sedan länge mobiliserat till kamp mot kommunen och bolagets planer.

En namninsamling har startats mot de orimliga höjningarna. ” I praktiken innebär det för merparten en vräkning, och en förvisning till en högst osäker och anonym tillvaro … någonstans? Den sociala konsekvensanalysen för hyresgästerna saknas?”, skriver ”Bergshamragruppen för sansade renoveringar”.

Mer än 1000 namn har samlats in och gruppen organiserar demonstrationer och protester mot planerna. Jan Bagge, boende i Bergshamra är initiativtagare till aktionsgruppen. Att vattenrör och el, i hans hus behöver bytas ut håller Jan Bagge med om. Det han och andra boende vänder sig emot är bl.a. att hyresvärden Signalisten också vill lägga parkett i alla rum och bygga om köken och badrummen som ett sätt att höja standarden för att kunna pressa upp hyrorna.

Kampen mot renovräkningar förs över hela landet. Tiotusentals boenden i hyreslägenheter har under de senaste åren drabbat av stora hyreshöjningar. Utplundringen av hyresgästerna måste stoppas.

Stöd kampen i Solna!