Till Hyresgästföreningen: Bättre att bjuda aktivt motstånd än att klaga på sin egen soppa

Hyresgästföreningens förhandlingar om årets hyror har som vanligt slutat illa. De skriver i sin tidning (1) om “hyreshöjningarna i coronadrabbade områden” i Stockholm. Det blev en hyreshöjning på 1,75 procent vilket är en bra bit över riksgenomsnittet.

Hyresgästföreningen skriver att de har framfört “vädjanden om oförändrade hyror i coronadrabbade Husby”. De kanske borde vädja lite mindre och istället sätta kraft bakom orden? Det finns en lång rad stridsåtgärder som man kan ta till för att sätta press på hyresvärdar, t.ex. massaktioner, hyresstrejker och blockader. Inte ens enda liten protest verkar de har fått till innan det var för sent.

I en högsta grad odemokratisk stil så håller de förhandlingarna hemliga tills hyreshöjningen är ett fullbordat faktum. Det är inte byråkraterna som ska bestämma om ett avtal mellan hyresgästerna och hyresvärdarna ska godkännas utan hyresgästerna. Det är helt oacceptabelt att byråkrater över våra huvuden (helt diktatoriskt) godkänner avtalen.

(1) https://www.hemhyra.se/nyheter/hojningen-slar-hart-coronadrabbat-husby/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net