Om lokalt bostadsarbete i Järva

Organisationen Ort till Ort har i flera år kämpat mot vräkningar, mot hyreshöjningar och för nyanländas rätt till värdiga boenden. Ny har organisationen fördjupat sitt lokala arbete bland annat i Husby.

På Tönsbergsgatan i Husby har de boende träffats och en lång rad krav har ställts på bostadsföretaget Hembla. En trasig garagedörr har skadat flera bilar.

–  Garagedörren tryckte med full kraft in sidan av bilen så att den bucklade till bildörrarna på minst tre hyresgästers bilar, säger Kjell Blank till Nyhetsbyrån Järva.

Många hyresgäster klagar också på att det är kallt i lägenheterna. Ett annat klagomål är städningen som är dålig i området.

De boende kräver också att Hembla ska underhålla lekutrustningen på gården som börjar bli sliten. Ett annat problem för hyresgästerna på Tönsbergsgatan är att det finns för många råttor i området och hyresgästerna är oroliga för att råttor ska kunna ta sig in via ventiler på husfasaderna.

Ort till Ort har skrivit ett mejl till Hembla där de kräver att problemen åtgärdas inom två veckor. Åtgärdas de inte kommer vidare rättsliga åtgärder att vidtas av Ort till Ort genom kommunen eller hyresnämnden.

Lokal organisering är grunden för att kunna utveckla bostadskampen. Gräv där du själv står! Organisera dina grannar och ställ krav på din boendemiljö!

Läs mer här.

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net