Borgerlig kultur: “Besatta av rikedom”

En intressant dokumentär som speglar den borgerliga kulturens ruttenhet ligger uppe på SVT:s hemsida just nu. Dokumentären heter “Besatta av rikedom” och ger en fascinerande inblick i psyket på både fattiga och rika som mentalt är uppslukade av kapitalistkulturens mest ruttna former.

Mellan intervjuer talar intellektuella om olika aspekter av kulturen. En person pratar t.ex. om att ruttenheten uttrycker att imperiet är väg att gå under och säger sig ha spårat detta tillbaka i historien, strax före fallet degenererar kulturen massivt. Allt ska kunna köpas och säljas. Sexualiseringen av kroppen och kroppsfixeringen drivs på som ett sätta öka profiterna. Porren sipprar in allt mer i populärkulturen som ett uttryck för detta enligt vad som uttrycks i filmen. Se den! En hisnande upplevelse!

Se filmen här:
https://www.svtplay.se/video/23156806/besatta-av-rikedom

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här