Vissa internationella nyheter går under radarn i Sverige

Den isländska tidningen Stundin berättar att ”ett isländskt huvudvittne i USA:s justitiedepartements mål mot Julian Assange har medgett att han har kommit med falska anklagelser mot Wikileaksgrundaren. 

Vittnet som har en dokumenterad historia med sociopati och upprepade gånger dömts för sexuella övergrepp mot minderåriga och upprepade finansiella bedrägerier, gjorde detta medgivande i en nyligen publicerad intervju i Stundin, i vilken han också erkände att han hade fortsatt sin brottsliga verksamhet medan han arbetade för justitiedepartementet och FBI efter att ha fått åtalseftergift.

Mannen i fråga, Sigurdur Ingi Thordarson, rekryterades av amerikanska myndigheter för att bygga ett mål mot Assange efter att ha misslett dem att tro att han tidigare var en nära medarbetare till Assange.

Detta har naturligtvis inte alls rapporterats i svenska medier. Läs vidare i Stundin https://stundin.is/grein/13627/key-witness-in-assange-case-admits-to-lies-in-indictment/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here