Två miljoner dör årligen i arbetsrelaterade dödsfall

En ny rapport som gjorts av Världshälsoorganisationen (WHO) och Internationella arbetsorganisationen (ILO) visar att arbetsplatsrelaterade sjukdomar och skador ledde till att 1,9 miljoner människor dog under ett enda år.

WHO/ILO: s gemensamma uppskattningar av den arbetsrelaterade dödsfall genom sjukdomar och skador genomfördes före utbrottet av covid-19-pandemin.

Sifforna ger en glimt av den fruktansvärda situation som den internationella arbetarklassen har. Globalt dör 34,3 personer av 100 000 människor över 15 år varje år i arbetsrelaterade dödsfall. Detta kan t.ex. jämföras med att 1 på 100 000 blir mördad varje år i Sverige.

https://countercurrents.org/2021/09/who-ilo-study-says-nearly-2-million-workers-globally-die-from-work-related-issues-each-year/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here