Rondônia: Bondemassorna fortsätter göra motstånd medan militären upprättar baser i området Tiago dos Santos

Den brasilianska tidningen Ny-demokrati rapporterar om de revolutionära böndernas kamp i Rondônia. Militärer och andra repressiva styrkor har gått in i Tiago dos Santos, men de har inte lyckats att krossa bondemotståndet.

“Enligt uppgift från bönderna som kämpar mot den kriminella vräkningen i området Tiago Campin dos Santos (Nova Mutum Paraná, Rondônia) så fortsätter militärpolisen i Rondônia (Policía Militar de Rondônia, PM-RO) fortskrida i sin fega aktion mot bondemassorna. Militärerna, tillsammans med den folkmördande militärens Nationella Styrka (Força Nacional), upprättar militärbaser inne i området, användandes tillhörigheter och byggnader som stulits från bönderna.

Bondemotståndet och kampen för att kunna vara kvar i området fortsätter trots den jättelika reaktionära polisiära militära offensiven. Ett flertal byggnader i området är ännu intakta utan att militären varit kapabel att penetrera och förstöra byggnaderna.

Uppskrämda beordrar reaktionärerna att polisen ska stanna kvar och upprätta baser i hela det invaderade området för att undvika att de vräkta bönderna återvänder, ett faktum som måste ske, förr eller senare, enligt de lokala reaktionära nyhetsportalerna själva.

Militärerna, som skyddar sig själva för att genomföra massakrer med straffrihet, använder inte identifikation, utan refererar till varandra med siffror. De begränsar den fria rörligheten för familjer som bor i området, och fotograferar dokument från alla som rör sig i området.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here