Socialdemokrater har inget emot att bli rika

Vem minns inte den förre statsministern  Göran Persson, som slutade som godsherre i Sörmland? Men han slås med hästlängder av an annan socialdemokrat. Ilja Batljan var en gång –  2005 till 2009 – socialdemokratisk kommunstyrelseordförande  i Nynäshamn.

Idag är Ilja Batljan en av Sveriges rikaste män. Hans fastighetbolag SBB är värderat till 100 miljarder kronor och hans förmögenhet lär uppgå till runt elva miljarder kronor, SBB:s affärsidé är att köpa upp fastigheter, hus och tomtmark och sedan hyra ut dem dyrt till till kommuner och regioner, som betalar med skattemedel. Verksamheten är mycket lukrativ. Ilja Batljan ruskar naturligtvis av sig all kritik, eftersom SBB ”levererar en tjänst som kommunen själv bestämmer om den vill upphandla. ”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här