Netflixtips: Don´t look up

En fet komet är på väg mot jorden och politikerna och kapitalisterna sätter profiterna först och vill göra pengar på mineralerna som finns i kometen. Några forskare ser katastrofen komma och flippar i takt med att den närmar sig.

Leonardo Dicaprio är verkligen inte bara en “snygg kille” utan att en riktigt bra skådespelare. Jennifer Lawrence och Meryl Streep är helt otroliga i denna film som är mycket trovärdig och rolig och skrämmande på en gång. Politikernas alltmer sjuka spel för att hindra oron för kometen är mycket underhållande.

Den otroliga cynism som kapitalisterna uttrycker i filmen sätter sig i själen och när jag såg en ett filmklipp med Musk några dagar efter att ha sett filmen så kom den där obehagliga känslan tillbaka från filmen. Helt fantastiskt!

Se den redan ikväll. Köp en varmlufts-popcorn-maskin på Kjell och Compani och kryp upp i soffan. Två timmar och en kvart senare så kommer du vara full med omtumlande känslor.

/ Sven Laurin

 

1 KOMMENTAR

  1. Samtidigt som det är en bra film som är kritisk mot kapitalister och politiker (bara Amerikanska för den delen, då en del av filmen har Kina, Ryssland och EU som ”smarta och bra”) så visar den en problem som sånna domedagsfilmer ofta har. Den visar en verklighet där slutet på allt liv på jorden är mer realistiskt än att folk gör revolution mot kapitalismen för att hindra att det ens kommer till den punkten.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här