Husby – Manifestation mot kalla lägenheter.

I Husby fryser de boende eftersom Hembla snålar med värmen. Många barn och vuxna sover med kläder på för att kunna hålla värmen. Hembla tycker att det kostar för mycket att folk ska ha det varmt i lägenheterna. Om de höjer värmen så minskar deras vinst. 

Den 28 december genomfördes en protest mot detta utanför Hemblas kontor. Som en symbol för att folk fryser och har extrakläder på sig hemma så tejpades kläder på Hemblas kontor. Hemblapersonal var i lokalen men vågade inte komma ut och prata med hyresgästerna som fryser.

Under de senaste åren har bostadsföretaget Hembla mångdubblat sina vinster. Det skulle inte vara några som helst problem för Hembla att höja värmen till en dräglig nivå. Ett annat problem är att Hembla inte underhåller husen vilket gör att det blåser in kall luft genom väggarna.

Ort till Ort i Husby som organiserade manifestationen uppmanar hyresgästerna i området att anmäla bristerna i lägenheterna till kommunens miljökontor och till hyresnämnden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här