Opinionsundersökning: Majoriteten av de tillfrågade anser att SD är ett rasistiskt parti

Novus gjorde en opinionsundersökning i början av december om attityderna till Sverigedemokraterna. Frågan löd: ”Anser du att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti?”. 50 procent svarade ja, 40 procent nej och tio procent svarade ”vet ej”.

De 40 procenten motsvarar ungefär den samlade röstandelen för Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna och är naturligtvis ett resultat av att de tre senare partierna släppt in Sverigedemokraterna i värmen. De 40 procenten är naturligvis 40 procent för mycket och det framgår heller inte av undersökningen om denna andel har ökat eller inte. Det troliga är att den har ökat.

Det är också stor skillnad på mäns och kvinnors syn på Sverigedemokraterna. 53 procent av männen anser inte att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti, medan bara 27 procent av kvinnorna anser det.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här