Kamrater i Östergötland har skickat denna rapport till oss.

Torsdagen den 14 april kom den ökände danska fascisten Rasmus Paludan till Sverige ännu en gång för att sprida sina vidriga fascistiska åsikter och för att terrorisera de muslimer som bor här genom att, med polisens godkännande och stöd, anordna bokbränningar av Koranen.

Aftonbladet rapporterar att folket i Norrköping och Linköping. mer exakt de proletära förorterna Skäggetorp och Navestad svarade mot denna handling med ett “våldsamt upplopp”. Sveriges Radio uppger att “hundratals” gick till angrepp mot polisen som beskyddade fascisterna. Detta ledde till att tre poliser hamnade på sjukhus, polisutrustning blev stulen och ett flertal polisbilar förstördes.

Under dagen och kvällen kunde man även se gäng av fascister vandra omkring på Norrköpings gator och bete sig aggressivt

Skäggetorps och Navestads modiga folk gjorde helt rätt i sitt bemötande av den fascistiska handlingen. Polisen fick vad de förtjänade för att ha beskyddat och gett stöd till fascisterna. Borgerlig media använder dock händelsen för att stärka sin rasistiska propaganda. De menar att det svaret som polisen och fascisterna fick för sina handlingar är oacceptabelt. Att våld inte har någon plats i en demokrati. Även justitieministern ställer sig på fascisternas sida. Polisen hotar med konsekvenser för de som deltog i upploppet, men intet för fascisterna. På sociala medier kan man läsa att upploppet är ett s.k. “ociviliserat” svar på den i grunden våldsamma handlingen som Paludan begått. Liberaler och fascistapologer förstår inte att fascismen aldrig har besegrats med ord, och de förstår inte heller att han med sin aktion hotar hundratusentals människor till livet. De blint försvarar Paludan och andra fascisters s.k. “yttrandefrihet”.

Skäggetorps och Navestads modiga folk har förstått detta. De förstår på vems sida staten och polisen står. De förstår att man inte kan bekämpa fascismen med passivitet utan endast genom att sätta ned foten och slå tillbaka hårt mot fascismen. De bör hyllas för detta. Genom deras handling lyckades de sätta stopp för koranbränningen i Norrköping, och de visade riktigheten i att alla reaktionärer är papperstigrar.

Källor:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/z7J89w/valdsamt-upplopp-vid-allman-sammankomst-angrepp-pa-polis
https://sverigesradio.se/artikel/upploppet-i-linkoping-och-norrkoping
https://sverigesradio.se/artikel/polisen-om-nya-koran-branningar-behandlas-som-andra-ansokningar
https://sverigesradio.se/artikel/just-nu-valdsamma-protester-och-sonderslagna-polisbilar-vid-manifestation