Rinkeby – polisprovokation?

Padulan anlände på långfredagen till Rinkeby med poliseskort. Motdemonstrationer hade inte fått tillstånd att demonstrera.

I lokalsamhället hade många hjälpte till, unga och gamla, mammor och pappor, för att det skulle vara lugnt. Padulan började tala i sin megafon, men ingen hörde vad han sa. Ovanför kretsade polisens helikopter och polisen lät inte folk komma nära.

 Vid 13-tiden gick många från torget till Ungdomens Hus för fredagsbön. Det var mycket folk, nästan lika många som vid Eid-firandet i slutet av Ramadan som pågår nu.

Paludan tog en paus under fredagsbönen, sedan satte han i gång igen och samtidigt körde massor med polispiketer med påslagna sirener in på Rinkeby torg med kaos som följd.

När polisen på ett möte mellan civilsamhälle, myndigheter och polis, på lördagen ställdes till svars för sitt agerande påstod de att de kört in på torget på grund av uppgifter om att ”ungdomar samlats och att de hade samlat stenar.”. Men på torget stod många barnfamiljer, som kommit från fredagsbönen och torghandeln pågick som vanligt.

Det finns många frågor att ställa om polisens agerande i Rinkeby. Tillstånd för Paludan, poliseskort då han anländer, förbud för motdemonstrationer och ett farligt och provocerande agerande när polisen i hög fart kör in på det lilla torget med ett antal stora bussar. Men detta är väl frågor som kommer drunkna i kraven på hårdare straff och fler poliser?

https://www.nyhetsbyranjarva.se/lugnt-pa-rinkeby-torg-dagen-efter/

1 KOMMENTAR

  1. Intressant läsning, tur att någon skriver något annat än ljugmedia. De är så äckliga, finns inte en nyhet utan en massa äckligt ljug och förakt för proletariatet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här