Svensk NATO-anslutning – över huvudet på folket

Sverige har sedan andra världskriget fungerat som en informell samarbetspartner med NATO, varvid mycket av samarbetet har skett i det fördolda. Detta samarbete har successivt utvidgats efter Sovjetunionens fall i form av gemensamma militärövningar och det s.k. värdlandsavtalet. Det senaste decenniet har dock bara de borgerliga partierna i Sverige öppet förespråkat ett fullvärdigt medlemskap i NATO.

Med anledning av Rysslands anfallskrig mot Ukraina har panik utbrutit inom det politiska och ekonomiska etablissemanget i Finland och Sverige, som febrilt agerar för att ansluta länderna till NATO, men utan att respektive folk får säga sitt. NATO är och förblir en aggressiv militärallians, som har massor av angreppskrig på sitt samvete. Det avgörande är socialdemokraternas snabba omsvängning, men den är inte förvånande, eftersom det var en liknande omsvängning från socialdemr utnyttjar varje kris till en drastisk omläggning av politiken, i det här fallet försvars-och utrikespolitiken. Det svenska arbetande folket reduceras till statister.

Kräv folkomröstning om NATO! – Nej till NATO

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här