Förenade Arabemiraten köper upp svensk sjukvård

Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten rapporterades vara på väg att köpa upp Capio AB, som bedriver en stor del av den privatiserade sjukvården i Sverige, bland annat S:t Görans sjukhus i Stockholm. Ett konsortium, bestående av flera olika företag, varav det största är den statliga fonden Abu Dhabi Investment Authority, har lagt ett bud på 140 miljarder kronor.

Till och med på den svenska regeringens webbplats påpekas att ”det finns stora brister i Förenade Arabemiraten vad gäller demokrati, de mänskliga rättigheterna och rättstatens principer.” En annan stor ”brist” är att Förenade Arabemiraten tillsammans med Saudi-Arabien har intervenerat militärt i Jemen och spritt död och förödelse kring sig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här