Hamnarbetarförbundet anordnar en strejkrättskola

Hamnarbetarförbundet, som fungerar som en fackförening ska göra, har publicerat en strejkrättsrättskola i form av åtta YouTube-klipp på sin webbplats. I dessa klipp analyseras konsekvenserna av förändringar i LAS. Man kan till exempel börja med att titta på klippen om gula fackföreningar, det vill säga fackföreningar som är direkt köpta eller startade av arbetsköparna. Gula fackföreningar är på frammarsch i Europa, senast i Danmark. Försämringarna i LAS i Sverige öppnar dörren för gula fackföreningar, eftersom den bland annat innebär att det första avtalet, som träffats av exempelvis en gul fackförening inte senare ska kunna rivas upp av en etablerad fackförening.

Här är klippet om gula fackföreningar!

https://youtu.be/dHCeJLT8g10?list=PLm-8ohO2O2lyFV_Jfpms0gK_kcpjtnNiN

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här