Militären tränger sig närmare inpå Gotlands befolkning

Nyhetssidan Hela Gotland har en artikel om hur militären på Gotland har fått tillstånd från regeringen att skjuta med tungt artilleri från flera platser på ön. Juristera Jerker Loré och Jeanette Lundh som bor nära en av avfyrningsplatserna befarar att smällarna kommer att påverka boende och djur. Någon information till de boende gick inte ut.
Loré säger: “Underlaget till mark- och miljödomstolen var så bristfälligt att domstolen sa att det här inte ens går att pröva. Ännu en gång har regeringen kört över domstolen”. Och vidare: “Bullernivåerna är så höga att det aldrig har förekommit så hög ljudpåverkan någonsin i Sverige”.
I ansökan anges ett värde på 107,5 decibel lågfrekvent buller i området.
“Det är tiofalt mot en rockkonsert, lågfrekvent buller som kommer plötsligt med vibrationer”, fortsätter Loré.

Något skriftligt beslut från regeringen har juristerna inte sett, och om det går att överklaga vet de i dagsläget inte.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här