Bara vita flyktingar välkomna i Staffanstorp

Staffanstorps kommun i Skåne har tidigare satt i system att inte ta emot flyktingar. Kommunen leds av en koalition mellan Moderaterna, som fick 42 procent av rösterna i förra valet, och Sverigedemokraterna, som fick 11 procent.

Men plötsligt hände något i april i år; nu var kommunen beredd att ta emot flyktingar. Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande, förklarade:

”I nuläget är det mycket som är oklart om vad som kommer att hända. Inget vet hur länge kriget kommer att vara, men vi har valt att agera snabbt och håller nu på att iordningställa det sista så att vi kan ge flyktingarna tak över huvudet i vår kommun.”

Signalerade detta en allmän omsvängning från kommunstyrelsens sida? Sonesson syftade naturligtvis på flyktingarna från Ukraina. Nej, kommunstyrelsen visade färg.

Förra veckan ville Migrationsverket placera fyra (4) kvotflyktingar i Staffanstorp, men kommunstyrelsen vägrade blankt att acceptera tilldelningen och infann sig inte ens på flygplatsen för att ta emot dem. Företrädare för en annan skånsk kommun trädde i stället in och förbarmade sig över dessa flyktingar. Förmodligen uppskattade inte Staffanstorps kommunstyrelse kvotflyktingarnas härkomst och hudfärg.

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här