Rote Post rapporterar om Vonovia i Tyskland

Den tyska kommunistiska tidningen Rote post berättar hur hyresgäster hos Vonovia “bor på en stor byggarbetsplats”. “Öppna tak, glasull och lösa kablar” är en normalsituation för hyresgästerna i det åtta våningar höga bostadskomplexet Wohlers Eichen i Oslebshausen Bremen. Vonovia är Sveriges största privata hyresvärd genom Viktoriahem.

Bostadskomplexet har ägts av Vonovia sedan 2018 och under förevändning att husen ska moderniseras vad gäller !livskvalitet och miljö” påbörjades renoveringsarbetet samma år. Hyran har ökat konstant i snart fyra år, men renoveringen går inte framåt. Rote Post har pratat med hyresgästerna men något har knappast förändrats där sedan dess.

Hyresgästerna bor på en stor byggarbetsplats sedan snart fyra tillbaka. Taken är öppna, dörrklockorna saknar strömbrytare, öppna ledningar kommer ut från väggarna överallt och trapphuset är fullt av byggmaterial och smuts. Man får intrycket att det bara är några veckors arbete kvar. Men enligt uppgifter från hyresgästerna sker arbete då och då arbete som sedan antingen inte blir färdigt eller går sönder igen på grund av dålig planering.

Frågan är vad som ligger bakom den utdragna renoveringen. Kan det vara så att de hoppas att hyresgästerna flyttar ut så de kan renovera alla lägenheter till högre standard?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här