Protestera mot suspenderingar av hyresgästaktivister i Region Västra Götaland!

På Skiftet organiserar Nej till marknadshyra en namninsamling till stöd för de båda suspenderade aktivisterna, Mahasti Hashemieh och Brita Brus:

Den här gången har styrelsen för Hyresgästföreningen region Västra Sverige suspenderat några av sina allra mest kämpande förtroendevalda, och det på ytterst oklara grunder.

Det rör sig om Mahasti Hashemieh och Britta Brus, som bland annat är förhandlingsdelegater i liten och stor delegation för Bostads AB Poseidon i Göteborg, landets största allmännyttiga fastighetsbolag.

Först pausade Hyresgästföreningen Region Västra Sverige den 16 december 2021 samtliga förtroendevalda delegater i det kommunala fastighetsbolaget Poseidons förhandlingsdelegation i Göteborg. Det gällde alltså både stor men även liten delegation som förhandlar hyrorna för mer än 28 000 hyreslägenheter i Poseidons bestånd (Sveriges och Göteborgs största allmännyttiga bostadsbolag). Ett halvår senare fick två av våra mest aktiva kämpar beskedet den 16 maj 2022 om att de är suspenderade under utredning (på en obestämd tid).”

Namninsamlingen, som också ger den nödvändiga bakgrundsinformationen, finns här: https://www.mittskifte.org/petitions/stoppa-suspenderingar-av-vara-hyreskampar

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här