Hyresgäster protesterar i Stadshuset

Hyresgäster hos Victoriahem i Husby har uppvaktat Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ i Stockholms stad. Hyresgästerna berättade om sina problem och hur det drabbar förorten i stort med en slumvärd som Victoriahem. Hyresgästerna kräver kommunalisering av bostäderna. Skillnaden mellan kommunala bostadsbolaget Svenska bostäder och Victoriahem är enligt de boende som att leva på 70-talet och 2022!

Utförsäljningen av bostäder i Stockholm har pågått i många år. När Socialdemokraterna sitter vid makten brukar privatiseringarna stanna av. Nu kräver de boende i Husby att man aktivt tar tag i frågan om att återta bostäder som tidigare sålts ut. Tillåt oss tvivla på att Socialdemokratin tar tag i den frågan. Hittills har man varken velat eller vågat ta några initiativ på dessa områden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här