S: Från att stödja kurderna till att hjälpa till att döda dem på mindre än ett år

För att få med Sverige i krigsalliansen har Socialdemokraterna på mindre än ett år gått från att skriva avtal om att stödja det kurdiska partiet PYD till att skriva på ett avtal om att hjälpa till att krossa dem.

För att Stefan Löfven skulle kunna sitta kvar vid makten behövdes V-avhopparen Amineh Kakabavehs röst i riksdagen. S skrev då gladligen på ett avtal som går ut på att de med kraft ska samarbeta med PYD i Syrien.

Demokratiska Unionspartiet (PYD) är som bekant ett parti som har en armé som som kallas Folkets försvarsenheter (YPG-gerillan) med drygt 60 000 stridande kurder, assyrier, araber och turkmener i syriska Kurdistan.

Ur avtalet: “Socialdemokratema avser att fördjupa sitt samarbete med PYD. … Det politiska partiet PYD har en bärande roll i Självstyret och utgör en legitim samtalspartner. …
YPG /YPJ har en central del i det här arbetet och vi stöttade deras kamp mot Daesh. …
I krigets spår har många människor flytt från terror och förtryck. Rättssäkerheten för
dessa människor måste garanteras. Att frihetskämpar som slagits eller sympatiserar med YPG /YPJ eller PYD klassas av vissa statsaktörer som terrorister är oacceptabelt.(vår fetstil)

Ett Ett drygt halvår efter att S skrev under avtalet med Amineh Kakabaveh skrev de under ett avtal med motståndarsidan, den erdoganska massmördar- och torterarregimen. NATO-avtalet som S har skrivit under för att Turkiet ska acceptera svenskt medlemskap är en slags erdogansk kravlista.

As prospective NATO Allies, Finland and Sweden extend their full support to Turkiye against threats to its national security. To that effect, Finland and Sweden will not provide support to YPG/PYD, and the organisation described as FETO in Turkiye. … Finland and Sweden unambiguously condemn all terrorist organisations perpetrating attacks against Turkiye, and express their deepest solidarity with Turkiye and the families of the victims.

Finland and Sweden confirm that the PKK is a proscribed terrorist organisation. Finland and Sweden commit to prevent activities of the PKK and all other terrorist organisations and their extensions, as well as activities by individuals in affiliated and inspired groups or networks linked to these terrorist organisations. Turkiye, Finland and Sweden have agreed to step up cooperation to prevent the activities of these terrorist groups. Finland and Sweden reject the goals of these terrorist organisations.”

Så Sverige ska enligt avtaket ge “fullt stöd” till Turiket i kampen mot PYD som de svenska imperialisternas experter för övrigt tycker är samma organisation som PKK.

“… Aron Lund, Syrienkännare och Mellanösternanalytiker vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI). Enligt Lund delades det ursprungliga PKK i början av 2000-talet upp för att arbeta under olika namn i Turkiet, Syrien, Iran och Irak. PYD bildades då för att ta över verksamheten i Syrien. En anledning till att rörelsen delade upp sig var att just PKK klassades som en terrororganisation av västvärlden.”

Ett avtal om ett drygt halvårs “samarbete” med PYD?

Ur Aftonbladet: “Socialdemokraterna har en överenskommelse med Amineh Kakabaveh om att fördjupa samarbetet med PYD, kommer vi kunna fortsätta med det?
– Den överenskommelsen gäller 2021-2022, till riksdagen stänger, och är mellan partiet och Kakabaveh.”

Avtalet gäller till riksdagen stänger? För att komma ur den pinsamma situationen så har tycks S ha hittat på att avtalet bara gäller “till riksdagen stänger” 2022 vilket är märkligt eftersom det inte finns någon tidsgräns nämnd i avtalet. Det är också märkligt med tanke på avtalets innehåll. Ett samarbete med PYD från slutet av 2021 till “riksdagen stänger” för sommaren 2022?

Att skicka folk till tortyr för att komma med i en krigsallians

Som en del av avtalet med Turkiet lovade S lämna ut personer som Turkiet vill komma åt. Igår beslutade regeringen att lämna ut en av männen på Turkiets lista. I ett beslut från den 25 juli meddelade Högsta domstolen i Sverige att man inte ser något hinder enligt utlämningslagen för att utlämna mannen. HD anser inte att det finns något som tyder på att mannen riskerar att “utsättas för förföljelse i Turkiet”. Men det faktum att Turkiet särskilt satt upp honom på en kravlista kopplad till “kampen mot terrorism” borde vara skäl nog att anta att han riskerar tortyr. Logik biter dock inte på anpassliga uslingar.

3 KOMMENTARER

  1. Det är några av världens allra största hjältar som gjort så mycket för den internationella arbetarklassen som de mäktiga, finansoligarkin vill utvisa, få fängslade, torterade och dömda till döden här. Vi måste försvara dem med livet!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här