Minnesstund i Stockholm för dödad kurdisk gerillaledare

Nyligen hölls en minnesstund i Stockholm för en av grundarna av Kurdistan Free Life Party (PJAK) som en är del av samma rörelse som PKK som kämpar för ett enat Kurdistan bestående av delar av Turkiet, Syrien, Irak och Iran.

PJAK:s gerilla opererar i den del av Kurdistan som ligger i Iran. Men den dödade var Yusif Mehmud Rebanî (Rezan Javid) dödades i en turkisk drönareattack i Qamishli som ligger i kurdiska Syrien mycket nära gränsen till Turkiet.

Bilden neden är från begravningen.

PJAK skriver på sin hemsida:

“Vi kommer att hämnas martyren Rezan Javid genom att inleda och utveckla en ny fas av kamp i östra Kurdistan

En av de viktigaste och grundläggande uppgifterna för en revolutionär och patriot är att leva i enlighet med martyrernas mål och krav och att göra deras livsstil och kamp till sin egen livsfilosofi och sin egen kamp. Att fira martyrerna är en källa till mod och tro för oss och vi måste göra denna fråga till grunden för att nå alla slags seger och uppfylla deras ambitioner och mål.

… Detta är en av de viktigaste egenskaperna hos Apo-rörelsen vilken insisterar i att höja kampens nivå och fortsätta martyrernas väg som ett sätt att hedra minnet av martyrerna.

Vi måste ha modet, styrkan och tålamodet att leva för martyrerna, arbeta genom dem och vinna. Huvudskälet till att fortsätta kampen är martyren själv.

Kamrat Rezan var ett exempel på en sann apoistisk revolutionär. Han försvarade revolutionens värderingar och prestationer under hela sitt liv och sin kamp …

Kamrat Rezan spelade en nyckelroll i upprättandet av Kurdistan Freedom Life Party (PJAK) och det demokratiska och fria samhället i östra Kurdistan (Kodar). Martyren Rezan var ständigt involverad i kampen och ansträngningarna genom att förkroppsliga Apos egenskaper i sin personlighet. …

/ Fuad Brittan, Medordförande för det demokratiska och fria samhället i östra Kurdistan”

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här