Hamnarbetarförbundet förbereder avtalsrörelsen

Svenska Hamnarbetarförbundet har en lång tradition av kamp. Nu laddar man för en avtalsrörelse där arbetsköparna inte vill kompensera arbetarklassen för den rekordhöga inflationen som sänker levnadsstandarden för arbetarklassen i Sverige.

Hamnarbetarförbundet skriver på sin hemsida: ”Priserna på mat, el, bränsle och en mängd andra basvaror ökar snabbt i Sverige och omvärlden, men arbetstagarna har hittills haft mycket blygsamma lönehöjningar för att möta stigande levnadskostnader. Mycket pekar på att kommande avtalsförhandlingar här hemma och i vårt närområde kommer att bli tuffa, när fackliga krav på kompensation möter starkt motstånd från arbetsgivarna.”

Hamnarbetarförbundet lanserar också en serie med filmer som kan tjäna som underlag för många diskussioner på olika arbetsplatser. Här hittar du filmerna:

Priskrisen och lönerna – filmserie inför avtalsrörelsen 2023 (hamn.nu)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här