Ulf Kristersson blåser upp sitt utanförskap

Ulf Kristersson och Moderaterna hävdar att det finns 700 000 utrikesfödda som inte kan försörja sig själva. Detta är ett mantra som upprepas om och om igen. Men siffran är uppblåst. Den inkluderar 65 000 studenter och 34 900 föräldralediga, vilket en SVT-granskning visade. SVT-granskningen visade dock inte att även 65 000 personer, som enligt en SCB-studie från 2015 hade flyttat från Sverige men som stod kvar i folkbokföringen, också inkluderades.

Men det mest anmärkningsvärda var att 219 000 människor, som hade arbete som sin primära inkomstkälla också inräknades. Orsak: Kriteriet var att de tjänade mindre än 15 500 kr i månaden – mång av dessa jobbade deltid av olika orsaker. Enligt Företagarna tjänar också var fjärde företagare i Sverige mindre än 15 000 kronor i månaden.

Men resten då? Alla vet att kapitalismen aldrig kan skapa full sysselsättning; tvärtom brukar vanligtvis hög sysselsättning och låg inflation utesluta varandra under kapitalismen, och regeringarna i Sverige brukar, särskilt efter EU-inträdet, alltid prioritera låg inflation. Idag har Sverige både hög arbetslöshet, 8,6 procent i juni, och hög inflation, 8 procent i juli. Detta trots att Riksbankens inflationsmål är 2 procent.

2 KOMMENTARER

  1. Hur många finns det egentligen i Sverige som ”försörjer sig själva”? Ulf Kristersson är en efterbliven parasit på hela världens massor. Hur mycket mat kommer inte från tredje världen och den (förvisso imperialistiska, monopolistiska) världs”marknaden”? Kläder? Hur många saker han ser runtomkring sig har inte kommit från en fabrik eller från jordbruk? Är han tacksam? Nej, egoism, bortskämdhet och falskhet längs hela linjen utmärker dessa borgerliga parasiter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här