Husby: Internationellt samarbete mot bostadsbolaget Vonovia

Det tyska företaget Vonovia har gjort sig kända för att köpa hyresfastigheter och sedan försöka plundra hyresgästerna på så mycket pengar som möjligt. Den kämpande hyresgäströrelsen i Ort till Ort har inlett ett samarbete med hyresgäster i Tyskland

I förra veckan genomförde hyresgäster i Husby ett videomöte med Kurt Unger från Hyresgästföreningen i Witten som bekämpar Vonovia i Tyskland. Han berättade att företaget har stora ekonomiska problem och ska börja sälja av hus i Tyskland och i Sverige.

De kommer att börja ordna samarbetsmöten för olika hyresgästgrupper i Europa snart och arbetar med att sammanställa ett material om Vonovias ekonomiska kris som kommer vara till hjälp i kampen mot Vonovia här i Sverige.

Här är en länk till hyresgästföreningen i Witten (på tyska) WILLKOMMEN!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här