Stockholm: Demonstration mot den rasistiska valrörelsen 4/9 kl. 15:00 på Sergels torg.

Ingen människa är illegal arrangerar en demonstration på söndag. I uppropet för demonstrationen skriver man: Vi vill inte välja mellan att gå snabbt eller långsamt mot fascismen.

Inför det kommande valet har politikernas argumentationer blivit mer explicit rasistiska från alla politiska håll. Maxgräns på icke-vita i förorten, språk- och ADHD test på icke-vita barn, samt DNA-tester vid utlänningskontroller. Mer repression, hårdare tag och syndabockstänkande.

Sverige går med i NATO med utlämning av kurdiska frihetskämpar till diktaturstaten Turkiet som pris. Vi har snabbt fått se resultatet av denna inhumana och krigshungriga politik, med den nu frihetsberövade kurdiska frihetskämpen Znar Bozkurt. Znar är inte misstänkt för något brott, utan beskylls främst för samröre med HDP, det första kurdvänliga parti i Turkiet som den turkiska regeringen vill tysta. Inget gott väntar Znar om han utvisas till Turkiet.

Människor i Sverige utvisas just nu eller inväntar utvisningsbeslut, oavsett om det riskerar sin säkerhet. Nyligen återupptogs massdeportationer till Irak, och utvisningsbesluten mot Afghanistan fortsätter trots talibanstyre. Flera av oss lever som papperslösa i ett skuggsamhälle; vi osynliggörs, och när vi synliggörs är det för att använda oss i politiska ordlekar eller som syndabockar. Vi vill stoppa deportationerna och den rasistiska retoriken. Vi vill krossa gränserna. Vi vill synliggöra papperslösa som tvingats leva i skuggsamhället. Vi vill existera utan att bli till schackpjäser i politikernas maktspel. Vi tänker inte tystas.

Kom och visa ert stöd och missnöje tillsammans med oss! Söndag 4/9 kl. 15:00 på Sergels torg.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här