Unga byggare: Skarp kritik mot LO och Socialdemokratin

Sista veckan i augusti samlades över 100 medlemmar i Unga byggare till konferens. Unga byggare har gjort sig kända som en radikal facklig organisation och har lyckats att väcka intresse hos många unga byggnadsarbetare för kampen mot arbetsköparna. Ungdomskonferensen reagerar starkt på hur valrörelsen har utvecklats och säger bland annat:

I en tid som denna behövs fackföreningsrörelsen outtröttliga krav på ekonomisk jämlikhet och rättvis fördelning av produktionsresultatet. Istället har vi blivit serverade LO-kampanjer som Hela Svaret, en kampanj där vi kan se ordningsmakten rycka ut till medborgarnas försvar till tonerna av nationalsången. Arbetarklassens kamp har reducerats till ett vurmande om en förlorad trygghet och välfärd, samtidigt som ledarnas offrande av arbetarklassens intresse i form av strejkrätt och anställningsskydd är tänkt att gå obemärkt förbi.”

I samband med konferensen genomfördes också en demonstration mot arbetsköparnas oinskränkta rätt att bestämma på arbetsplatserna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här