Sverigedemokraterna i Göteborg föreslår att utrikesfödda föräldrar i s.k. utsatta områden, som missar föräldramöten ska kunna förlora bidrag. Jörgen Fogelklou, gruppledare i SD, säger till Göteborgs-Posten:

Vi måste börja ställa krav på människor. Vi från samhället ger någonting – och som motkrav måste man ställa upp på någonting.

Det hör till saken att Sverigedemokraterna aldrig ställt några särskilt höga krav på sina egna medlemmar liksom kandidater på valsedlarna inför de olika valen under årens lopp. Tvärtom har Sverigedemokraterna jämfört med andra riksdagspartier varit överrepresenterade i fråga om medlemmar och kandidater som har ett kriminellt förflutet, begått sexbrott  – tagit emot bidrag eller uttryckt sig rasistiskt på sociala medier. Inget annat parti har haft så många medlemmar som har begått så många klavertramp.