Inför årets hyresförhandlingar har flera fastighetsägare meddelat att de vill höja hyrorna med uppåt 10 procent för att täcka kostnaderna för den höga inflationen och elpriserna. Detta är oacceptabelt. Hyresgästerna har helt enkelt inte råd med dessa fantasihöjningar.

Det är orimligt att hyresgästerna ska bära kostnadsökningen för fastighetsägare som i många år tjänat stora pengar på låga räntor och energipriser. Att vara fastighetsägare är även utan de höga hyreshöjningar man föreslår väldigt lönsamt. Hyresgäster har små marginaler och riskerar att tvingas flytta och förlora sina hem om hyrorna höjs för mycket.

Inför årets hyresförhandlingar är läget unikt och många är oroliga för hur ens hyra kommer att påverkas. Sveriges hyresgäster måste resa sig till kamp.

Nej till alla hyreshöjningar!