Kristallnatten: Antifascistisk samling på Mariatorget

Ur inledningstalet: “Natten mellan den 9:e och 10:e november 1938 kulminerade novemberpogromerna i Nazityskland. Under sju dagar, 7:e till 13:e november, dödades 400 judar, mellan 20 000 och 30 000 fördes till koncentrationsläger, 267 synagogor brändes och över 7 500 judiska butiker vandaliserades. Låt oss aldrig glömma detta! Låt oss aldrig glömma fascismens rätta ansikte! …

Under året har 24 nuvarande eller blivande asylboenden attackerats, två människor har mist livet i ett rasistiskt terrordåd i Trollhättan, en romsk man har dött av sina brännskador efter ett av alla attentat mot romska läger i Sverige. Detta, kamrater och vänner, är fascismens rätta ansikte, det vi aldrig skulle glömma!”

Präriebrand var på plats med banderoll. Tanken med texten på banderollen är att understödja en rörelse för en mer offensiv antifascism. Att slå tillbaka mot fascistterrorn är en självförsvarsakt ur arbetarklassens synvinkel (och bra träning). Fascismens främsta syfte är att krossa den revolutionära arbetarrörelsen och befästa finanskapitalets makt. Det är därför helt idiotiskt att kräva att borgarstaten skall förbjuda fascisterna. Fascisterna (i vilken tappning de nu är existerar i) är borgarklassens yttersta försvar. Att kräva förbud blir ungefär som att be någon hugga av sig armen och öppnar för fler inskränkningar i föreningsfriheten som kommer drabba… gissa vilka.

Efteråt samlade vi ihop lite pengar till Joel-kampanjen sinsemellan och satte oss på en pub. Joel behöver nu, enligt en lapp som delades ut fortfarande mycket pengar för att täcka böterna.

“Svarta tupp, tupp svart som natten
snart blir Din tid att förblöda.
Svarta tupp, tupp svart som natten
snart blir Din tid att förblöda.
Den svarta tuppen är stor
men segrar ej över den röda.
Den svarta tuppen är stor
men segrar ej över den röda.”

2015-11-09 22_44_01-image-23caf84899934c2b0ffdff34a71d9c769fbcdb08364010288fb332321791bbbc-V.jpg - W

1 COMMENT

  1. återigen visar präriebrand att dom är något att lita på, härligt att se och fortsätt så kamrater!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here