Polisangrepp på Strike Back

Efter samlingen på Norra Bantorget i lördags genomfördes flera olika aktioner och en demonstration. En aktion, det “Gröna fingret”, genomfördes med två långa banderoller och långsam gång längs Drottninggatan vilket symboliserade arbetsplatskampmetoden maskning.

Mera drag var det i det “regnbågsfingret” som i en kampglad demonstration gick en lång runda genom centrala Stockholm. Bl.a. passerades sossarnas partihögkvarter på Sveavägen där polisen bokstavligen byggt en mur med bilar och hårdföra konstaplar. Vid åtminstone två tillfällen gick polisen till attack mot demonstrationen. När demonstrationen nästan var framme vid Norra Bantorget gick konstaplarna till angrepp för att ta en person som var maskerad men demonstranterna bildade kedja och stoppade attacken. I som det verkar frustration över sitt misslyckande så sprutade de pepparspray i ansiktet på flera demonstranter från nära håll. Ett riktigt fegt angrepp genomfört av Sveriges allra uslaste kår av ryggradslösa sadister.

Glöm inte: Maskering är en demokratisk rättighet!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net