KP har ingen ordförande

Tidningen Flamman har en lång genomgång av utvecklingen av motsättningarna inom KP. Artikeln avslutas med ett konstaterand; partiet har inte längre någon ordförande sedan nu även Ulf Nilsson avgått.

“Som tillförordnad ordförande efter Robert Mathiassons avgång i september förra året utsågs Ulf Nilsson. Även han ansågs tillhöra högerfalangen inom partiet, men hans partiledarkarriär blev kortvarig.

När det uppdagades att mångårige partimedlemmen Erik Andersson, som sitter i Gislaved kommunfullmäktige där partiet har ett mandat, brutit mot partiets stadgar och behållit en del av det arvode som egentligen skulle ha tillfallit partiet gick ordförande Ulf Nilsson till den lokala P4-kanalen och talade om saken. Efter att ha mött kraftig intern kritik för vad en del partimedlemmar ansåg var att smutskasta sina partikamrater avgick även Ulf Nilsson. Kommunistiska partiet har sedan dess stått utan ordförande. För tillfället styrs partiets arbete av två personer i Arbetsutskottet, men allt är än så länge provisoriskt, fram till kongressen som stundar nu i mars.

– Alla är helt slut nu. Vi tidigarelade kongressen för att få ett slut på den här tuffa tiden. Vi hoppas på att få jobba med våra frågor nu, och fokusera på dem. Det har kommit in otroligt många motioner, de kommer vara en viktig del. Så nu har vi det avskalat utan inbjudna gäster och med en flyktingplattform som vi alla ska enas kring, säger Anita Salvén.”

 

3 KOMMENTARER

    • Kommunistiska Föreningen är inte ett parti, det är en organisation som arbetar mot rekonstruktionen av en revolutionär kommunistisk parti i Sverige. Det som skiljer KF från KP är att de inte förhåller sig till fascistoid politik, från SKP skiljer de sig i och med att KF inte upprätthåller gammal revisionistisk politik, och från trotskisterna skiljer KF sig med att inte vara trotskister utan Marxister-Leninister-Maoister, vilket även skiljer de från de två tidigare nämnda.

    • Enkelt uttryckt. KF har fokus på att utveckla den utomparlamentariska kampen med sikte på den socialistiska revolutionen. Har man inte detta fokus kommer man inte bidra till att förbättra arbetarklassens läge öht.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net