Ett NATO-medlemskap gör Sverige till en självklar måltavla för en rysk kärnvapenattack

Sverige bör verkligen inte gå med i NATO. Sverige skulle bli fullvärdig medlem i den mest aggressiva militära pakt som existerar och blir dessutom en mer självklar måltavla för ett ryskt kärnvapen angrepp.

NATO-länderna i olika formationer har de senaste decennierna anfallit Afghanistan, Irak, Serbien med flera länder och de har cirka hälften av världens militärutgifter. Rysslands militärutgifter är någonstans mellan 5-7 procent av NATO-ländernas.

Vad de nu försöker göra är att använda spänningen som finns mellan NATO-stödda Ukraina och Ryssland för att hetsa fram ett stöd för ett NATO-medlemskap. Krigshetsarna överträffar hela tiden varandra i sin uppblåsta fjantighet.

DN 220105: “Naod Hebtemichael: Fler borde fundera på om de verkligen vill springa Putins ärenden”. Är du inte för NATO så springer man automatiskt Putins ärenden. Ur artikeln: “… att stänga dörren för en framtida svenska anslutning till NAO är precis vad Putin vill höra”. Får man gissa att artikelförfattaren springer det svenska militärindustriella komplexets ärenden?

En enda rysk raket kan ödelägga en stor del av landet

För USA är det säkerhetspolitiskt klokt att se till att så många länder som möjligt ingår i deras “nuclear sharing” vilket minskar risken för att de själva ska få hela “kärnvapenregnet” på sig när kriget börjar. Men ur det svenska folkets perspektiv är det rena galenskapen att göra sig till en måltavla för en rysk kärnvapenattack. Alla NATO-länder måste vara beredda på skicka iväg kärnvapen. Om Sverige är med i NATO så måste Ryssland i en eventuell krigssituation överväga att oskadliggöra svenska system i förebyggande syfte.

Nuclear sharing is a concept in NATO’s policy of nuclear deterrence, which involves member countries without nuclear weapons of their own in the planning for the use of nuclear weapons by NATO. In particular, it provides for the armed forces of those countries to be involved in delivering nuclear weapons in the event of their use. … However, the pilots and other staff of the “non-nuclear” NATO countries practice handling and delivering the US nuclear bombs, and non-US warplanes have been adapted to deliver US nuclear bombs which involved the transfer of some technical nuclear weapons information.”

Sverige ska vara fortsatt och verkligt alliansfritt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här