Den 10 maj 2018 i San Agustín de las Juntas, Oaxaca, Mexico försvann Dr. Ernesto Sernas García. 5 långa år har passerat och inga ord om hans liv och välmående har hörts.

Dr. Garcia arbetade som försvarsadvokat åt 23 aktivister från organisationen Corriente del Pueblo – Sol Rojo (Folkets Rörelse – Röd Sol) som kämpar för försvaret av ursprungsbefolkningens rätt och för en ny-demokratisk revolution. De 23 aktivisterna anklagades på lösa grunder för terrorism i samband med en fredlig demonstration. I denna kontext försvann Dr. Garcia. Den mexikanska staten har aldrig talat om Dr. Garcias försvinnande och vägrar att utreda fallet. Allt pekar på att han togs av den mexikanska staten för att han försvarade mänskliga rättigheter, ursprungsbefolkningens rättigheter och demokratiska rättigheter i fallet med Sol Rojo.

Idag är utöver Dr. Garcia 100 000 personer försvunna i Mexiko och statens engagemang för att hitta de försvunna människorna är lågt. Vi kan endast anta att den mexikanska staten har ett finger i spelet. Under de senaste 5 åren har Dr. Garcias familj, Sol Rojo, internationella och nationella organisationer och massorna i Mexiko krävt att Dr. Garcia ska visas vid liv genom den internationella kampanjen #DrSernasPresentaciónConVida.

Kampen fortsätter tills Dr. Ernesto Sernas García visas vid liv. Vi uttrycker vårt glödande klasshat mot den mexikanska staten som med våld och kidnappning attackerar de förtryckta. Vi står bakom de paroller som ekar över hela världen.

Visa Doctor Ernesto Sernas García vid liv!

Eftersom att de tog honom levande, vill vi ha honom levande!

#DrSernasPresentaciónConVida