Göteborg: Manifestation till minnet av George Floyd och till stöd för upproret i USA

Söndagen 31/5 deltog kamrater i en manifestation mot polisvåldet och till stöd för folkets kamp i USA. Bland annat användes en banderoll med parollen “Polisens våld är det ruttna samhällets beskydd. Rättvisa vinns genom kamp!”.

Flera tal hölls. Man tog upp hur rasismen visar sig i imperialismens krig. En talare berättade om hur rasism och polisvåld finns även i Sverige. Det gjordes också tydligt att rasismen är ett av kapitalets vapen mot arbetarklassen, att borgarstatens poliser inte är våra vänner utan kommer falla med systemet och att Minneapolis uppvisar ett gott exempel på den militans som är nödvändig för en fruktbar kamp.

Efter manifestationen hängdes två av banderollerna som använts upp i närheten.

Kamrater tycker att manifestationen gick bra och tror att det kommer ge en god impuls till fortsatt kamp i Göteborg.

Stå med Minneapolis!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here