Protester under TKP / ML rättegången

I Tyskland 2015 greps 10 revolutionärer, anklagade för att vara medlemmar TKP/ML, ett revolutionärt maoistiskt parti i Turkiet. Dessa personer är inte anklagade för något specifikt brott, utan endast för att vara medlemmar i ett utländskt parti som är terroriststämplat i Turkiet, men inte i Tyskland. I slutet av juli kom domen, och hundratals personer var ute på gatorna för att protestera. TKP/ML skriver på deras hemsida;

”In every situation and under every condition, the TKP / ML will lead the class struggle, without a break the connection to communism in the struggle will continue. With this determination and conviction we greet all progressive masses. Imperialism and capitalism will continue to launch such attacks, in particular the cooperation of the fascist Turkish state and German imperialism will continue. So we call everyone on 28.7. on the decision day of the TKP / ML procedure to show solidarity with the revolutionaries and communists in front of the OLG Munich.”
 – http://ikk-online1.net/tkp-ml-ydk-the-struggle-for-communism-will-be-held-stronger-ans-fiercer.html

Flera revolutionära organisationer i ett flertal av Tysklands städer var ute på gatorna för att visa solidaritet till de 10 politiska fångar som dömdes samma dag, men även andra politiska fångar från den revolutionära kampen världen över.


Bremen


München


Berlin

De proklamerade fängelsestraffen var:
Müslüm Elma: 6 år, 6 månader.
Deniz Pektas: 5 år.
Seyit Ali Uğur: 4 år, 6 månader.
Erhan Aktürk: 4 år, 6 månader.
Sinan Aydın: 3 år, 6 månader.
Banu Büyükavcı: 3 år, 6 månader.
Haydar Bern 3 år, 4 månader.
Musa Demir: 3 år, 4 månader.
Sami Solmaz: 3 år.
Mehmet Yeşilçalı: 2 år, 9 månader.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net