8/9 Protestera mot tvångsnedläggningen av Järva Discgolfpark

Stockholms kommunfullmäktige godkände den 28 januari att det ska byggas en begravningsplats på Järva Discgolfpark som alltså inte får finnas kvar. Beslutet är helt absurt eftersom det finns gott om plats runt om. Det som kommunen vill komma åt är den fina park som skapats för att spela i vilket kommit fram i dokumenten som skapats för att motivera begravningsplatsen.

Järva Discgolf Park på Järvafältet nära Tensta i Stockholm är utflyktsmål för 70 000 järvabor och en attraktion för 20 000 betalande discgolfspelare om året och utsedd till Årets Park i Sverige 2017. I denna gröna oas vill kyrkogårdsförvaltningen /kommunen i Stockholm placera en begravningsplats. Pappskallarna som leder kommunen har inte ens brytt sig om att försöka ordna någon ersättningplats där parken kan ligga istället.

Söndagen den 8 september ca kl 12:00 kommer det att genomföras protester i samband med en större tävling. Medier kommer också att vara där för att bevaka eventet. Det brinner i knutarna, bygget av vad de kallar “etapp 1” kommer snart att börja men projektet går fortfarande att stoppa.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net