1:a maj aktiviteter i Göteborg

Vi har fått in denna rapport om första-maj aktiviteter i Göteborg.

Första maj i Göteborg var i år, pga COVID-19 tomt på stora demonstrationståg. Istället tog flera mindre demonstrationer och torgmöten till gatorna.

På Järntorget, Brunnsparken och Korsvägen genomförde flera vänstergrupper och solidaritetsorganisationer torgmöten på temat antiimperialism och internationell solidaritet. Här hölls tal som fördömde imperialismen, imperialistiska krig, turkiska statens agressioner mot syriska kurdistan och uppmaningar gjordes att solidarisera med politiska fångar vars enda “brott” är att kämpa för att befria sina land från imperialistiska förtryckare och ett parasitärt ekonomiskt system. Efter detta sjöngs internationalen och slagordet “Kamp mot stat och kapital; ingen människa är illegal” skanderades.


1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net