Det Amerikanska Valet – nytt ansikte, gammal fars

Imperialistiska supermakten USA har återigen haft ett val, som alla marxister förstår är bara ett teaterspel att lura massorna att den borgerliga diktaturen är demokratisk. De två kandidaterna var President Donald Trump (R) och förna Vice-President Joe Biden (D). Mellan dessa finns ingen betydlig skillnad, båda är representanter för den amerikanska imperialismen, båda representera statens ökade reaktion med sin gemensamma paroll om ”Lag och Ordning.

Resultatet var att Joe Biden vann och Donald Trump blev inte omvald. Trump påstod även att det pågick valfusk och att han egentligen hade vunnit valet, för att göra farsen lite mer underhållande.

Många revisionister och reformister skriker om hur ”Bidens regering kommer vara mer progressiv än Trumps” men marxister får ej luras. Vi måste förstå att den ruttna amerikanska staten står endast i imperialisternas intresse oavsett vem dess hövding är, detta ser man i Bidens nya övergångs lag som utgörs av representanter för monopolistiska tech-företag , ”försvars” industrin och förre detta underrättelsetjänstemän.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net