Stockholm: Israel, mördare!

I lördags samlades flera hundra palestinier och andra i solidaritet med Palestina och de vedervärdiga och omänskliga angrepp som den israeliska ockupationsmakten genomför mot Palestina och palestinier just nu.

Ett tåg gick till och från Israels ambassad och vägrade att upplösas trots polisens återkommande uppmaningar i högtalare: “denna demonstration är upplöst”. Polisen siktade in sig på de som antog var ledande och de gick bredvid tåget och pratade högt om att de skulle ta den eller den personen. De tog åtminstone en person i tågets främre led och sedan tog de även några som höll i Samidouns banderoll. Det ska bli intressant att se vilka brott de anklagas för och vi uppmanar alla som kan att samla in pengar till eventuella böter.

Nere vid Israels ambassad kom ensam provokatör och skrek pro-israeliska slagord. Han syns nedan i näbbskor.

Ytterligare en folksamling som kom senare stod i trappan på Sergels när tåget var på väg tilllbaka från ambassaden.

Man kan fråga sig varför vissa personer gick med de USA-stödda legoknektarna i Syriens flagga med tre stjärnor. Flaggan har varit den franska ockupationsmaktens flagga i Syrien. Israel är en ivrig stödjare av alla möjliga som försöker störta regeringen i Syrien.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här