Kampen för discgolfen på Järva

Stockholm stad och Järva Discgolfpark har efter långa förhandlingar skrivit ett avtal. Men Mats Löf som grundat och driver Järva Discgolfpark är dock inte nöjd med det nya avtalet som ska gälla i tio år. ”Vi förlorar tio hektar parkmark i och med det nya avtalet”, säger han till Nyhetsbyrån Järva.

Avtalet innebär att discgolfparken ska få nyttja sammanlagt 18,5 hektar mark på området, där banan kommer att ha 18 hål istället för tidigare 27. Kontraktet gäller i tio år framåt, innan etapp två av begravningsplatsen påbörjas.

Parken förlorar mycket mark vilket de borde få ersättning för:

”Vi har ju inte haft något alternativ, staden har bara presenterat ett förslag och då var det take it or leave it. Det är staden som bestämmer, det är svårt att få till en förhandling mellan staden och småföretagare. Vi kan ju inte ställa så höga krav”, säger Mats Löf till Nyhetsbyrån Järva.

Placeringen av begravningsplatsen har skapat stor ilska hos många boende i Tensta eftersom stora naturområden skövlas av byggnationerna. Såväl demonstrationer som nattliga aktioner mot bygget har förekommit och Stockholms stad har satt in omfattande bevakning av området.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net