Husby Arbetarcentrum har inlett en blockad mot företaget ISMG AB

ISMG AB har satt i system att betala sina anställda mindre än vad kollektivavtalen anger som lägstalön. ”Ahmed” berättar för Nyhetsbyrån Järva att han arbetar med att samla ihop sparkcyklar. Han har hänvisats arbetet av arbetsförmedlingen men företaget ISMG AB har varken försäkrat sina medarbetare eller gör inbetalningar till pensionssystemet. Dessutom måste arbetarna betala för sina arbetskläder och om de får punktering på bilen får de betala för det också.

ISMG AB får en stor del av lönen betald av arbetsförmedlingen då man utnyttjar förmånerna kring ”nystartsjobb” och sätter regelmässigt titeln ”diversearbetare” på sina anställda, trots att de arbetar som chaufförer och mekaniker, vilket är ett sätt att ge de anställda så låg lön som möjligt.

Husby Arbetarcentrum har den senaste tiden agerat i flera arbetsmarknadskonflikter. Genom att ha drop-in i Husby träff varje tisdag vänder sig många arbetare till centrumet för att få hjälp och stöd.

Företaget ISMG AB har kontor i Akalla, lager i Spånga och på Odenplan. Nu planerar Arbetarcentrum en blockad mot företaget ifall de förhandlingar som skall inledas inte löser arbetarnas problem och de får den lön de skall ha.

– Nästa steg är att se till att företaget tecknar ett kollektivavtal för att reglera inte bara lönen utan alla anställningsvillkor liksom att garantera att det finns fackliga försäkringar och avsättning för tjänstepension, säger Göran Kärrman från Husby Arbetarcentrum till Nyhetsbyrån Järva.

Läs mer.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net