Landet runt – ta upp kampen mot Hembla!

Bostadsbolaget Hembla har satt i system att köpa upp hela bostadskvarter och trissa upp hyrorna samtidigt som man ökar sina vinster genom att försämra service och underhåll. Vi har tidigare berättat om hur hyresgästerna har organiserat sig i Husby men problemen finns i många stadsdelar i Stockholm. Här är några exempel från Lättingebacken i Tensta, ett kvarter som tidigare tillhörde Stockholmshem men som sålts ut till privata fastighetsägare.

Avstängt vatten i flera dagar. Hembla hänvisade hyresgästerna till att använda toaletten i tvättstugan som är väldigt liten och som saknar dusch. Avstängningarna av vattnet är vanliga, de inträffar flera gånger i månaden och för det meste ges ingen information om avstängningarna.

Hyresgäster på Lättingebacken vittnar om att de kan få vänta i flera år innan vattenskador åtgärdas.

De boende har också omfattande problem med sophämtningen och berättar att bostadsområdet kryllar av råttor.

Trots de omfattande problemen höjs hyrorna varje år och hyrorna har stigit rejält på Lättingebacken. Fyrarumslägenheter som för några år sedan kostade 8000 i månaden ligger nu på 12 000.

Hur länge ska Hembla tillåtas fortsätta att exploatera sina hyresgäster? Hembla är inget annat än en slumvärd som gör allt för att maximera sin vinst på de boendes bekostnad.

Hembla måste stoppas och deras bostäder måste återkommunaliseras.

Ta upp kampen mot Hembla!

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Föreningens grundsatser

Föreningens handlingsprogram