Bidens påstådda kamp mot IS i Afghanistan i ett sammanhang

USA-imperialisterna har under flera decennier med hjälp av Saudiarabien spelat ett dubbelspel med wahhabistgrupper (IS/Al-qaida etc) där de utmålat dem som sina värsta fiender samtidigt som de har haft ett intimt samarbete med dem på olika håll.

USA-alliansens angrepp på Syrien har framförallt bestått av wahhabist-krigare och de ockuperar fortfarande delar av östra Syrien i vad de kallar “Operation Inherent Resolve”. Syftet med denna operation påstås vara att bekämpa IS.

USA drog sig officiellt ur Irak 2011 men är ändå kvar med svepskälet att “bekämpa IS”. 2019 så påstod Trump att USA officiellt skulle “dra sig ur Syrien” men de blev ändå kvar för att “bekämpa IS”. Nu är USA säger att de helt “lämnar Afghanistan” och Biden slår på stortrumman att de ska hitta IS i Afghanistan undrar man om de verkligen hellt och hållet kommer att lämna Afghanistan eller om det också är spel för gallerierna.

Biden sa i lördags att en IS-attack i Kabul är “trolig inom de närmaste 24 till 36 timmarna”. Är han inte ovanligt välinformerad? Det är väl ändå lite märkligt att han får sådan exakt information från sina “fiender”?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Föreningens grundsatser

Föreningens handlingsprogram