Många mammor och pappor på Järvafältet i Stockholm har sorg efter att ha fått sina barn mördade. De har arbetat hårt med att ta fram ett 34-punktsprogram mot skjutningarna.

Men den moderata ordföranden i Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd, Ole-Jörgen Persson attackerar programmet. Han skriver att kraven har ”politisk slagsida”, som om föräldrarna blivit manipulerade.

”Det räcker inte enbart med hårda straff. Det borde vem som helst fatta, inte minst Ole Jörgen. Eller kanske inte. Moderaterna verkar inte ha lärt sig någonting eller insett vad som hände efter att de stängde Reactor och Ungdomens hus i Rinkeby” skriver Carro Sinisalo i ett svar på attacken.

”Det är den attityden från en ordförande som slår ner viljan hos människor. Att få ett slut på våldet borde vara den viktigaste frågan för honom. Ordföranden borde försöka att samarbeta med oss istället för att hetsa. Vi föräldrar har insett att det behövs både straff och förebyggande arbete. Hoppas att även Moderaterna en dag kommer att inse det. ”

Lag och ordning eller ”batongpolitiken” som drivs av i stort sett alla etablerade partier utmanas nu på Järvafältet. Och Moderaterna är naturligtvis oroade. De vill använda problemen i miljonområdena för att skapa skräck hos väljare i andra områden. Att de boende i dessa ”utsatta” områden nu organiserar sig oroar naturligtvis Moderaterna och förstör den bild de försöker måla upp.