Kamraterna i Stockholm är regelbundet ute på gator och torg och sprider information om föreningen och studiecirklar. Nyligen var man ute i ett centrum i södra Stockholm.

En ny sak var denna gång att det hölls kortare tal och att det sjöngs en del låtar. Våra egna låtar som Brune orm och Vi måste kämpa spelades och även några Dan Berglund låtar som fungerar rätt bra på grund deras enkla och rättframma karaktär. En del material såldes trots vädret och flera var intresserade av studiecirklar. Vi behöver öva på talen och det är verkligen en konst att tala fritt och intressant på ett sätt som gör att folk stannar. Lite fejkpublik behövs också så att de första som stannar inte är helt ensamma. Ett intressant koncept som provades var ”fråga kommunisten” där en kamrat intervjuade en annan.

Många intressesanta samtal blev det med de som kom fram. En nypensionerad kokerska pratade länge om att hennes barn blivit miljonärer på bostadsrätter. En kvinna från Ryssland hade en ”stöd till Putin”-linje som hon ville prata om. En tredje person påstod att USA fått på taffsen i Latinamerika och att ”Latinamerika” numera är ”stängt” för dem.