Chile: Undantagstillstånd i mapuchernas land

Den brasilianska tidningen Nueva Democracia rapporterar att Gabriel Borics “vänster”-regering i Chile har utropat undantagstillstånd i bonde- och mapucheprovinserna Arauco, Bío Bío i regionen La Araucanía för att intensifiera förtrycket och kampen mot markockupationerna.

Regeringen vill garantera den fortsatta utplundringen av skogen och att storgodsen kan fortsätta verka i dessa regioner. De vill även slå tillbaka väpnade attacker från bondemassorna och ursprungsbefolkningen i regionen vilka motsätter storgodsens stöld av deras land och monopolens virkesutvinning.

Här nedan är sevärd tysk dokumentär från 2020. Sevärd bland annat för att mapucher fritt får komma till tals.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här