När Mao dyker upp på SVT

I tisdags visades protester mot en storbank i Kina som lurat folk på sina pengar. Kamp pågår på olika håll mot detta. Reportern på Rapport påstod att det är “sällsynt” att folk protesterar i Kina vilket nog är en kraftig underdrift.

Folk som samlats utanför banken håller upp bilder på Mao och har även satt upp bilder på pelare. Mao tycks ha blivit en långlivad symbol för uppror i Kina. Detta trots härskarklassens försök att göra en borgerlig nationalist av honom. Intressesant är även att “Covid-spårnings”-attiraljer nu används för att stoppa protester. Revisionismen är sannerligen vedervärdig. Frågan är om någon är förvånad?

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/valdsamma-protester-mot-banker-i-henan

8 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här