Valet 2022: Framgångsrik valbojkottkampanj

I och med valrörelsens slut så är Kommunistiska Föreningens valbojkottkampanj slut. Det var en framgångsrik kampanj där många aktioner genomfördes och många kamrater deltog!

Det verkar bli regeringsskifte i Sverige, då borgarklassen byter vilka ska förvalta dess gemensamma affärer. En “blåbrun” regering är det mest troliga resultatet av den parlamentariska farsen, men som kommunister förstår vi att skillnaden mellan de två kapitalistiska parlamentblocken är väldigt liten. Båda vill bedriva en arbetarfientlig politik som syftar till att militarisera polisen, splittra arbetarklassen och dra in de eftergifter arbetarna vunnit genom klasskamp.

Vi ser även att imperialismens allmänna kris påverkar Sverige, valdeltagandet i riksdagsvalet är det lägsta på 20 år. I hela landet deltog 81% jämfört med valet 2018 då 87% deltog. I alla kommuner förutom 8 sjönk valdeltagandet. I Södertälje och Botkyrka deltog endast 68% och i de proletära förorterna Husby, Rinkeby och Rosengård deltog drygt 50%.

 

7 KOMMENTARER

    • Betyder ju att det är ingen riktig demokrati för folket eftersom själva staten ät uppbyggd för att garantera utsugningen av folket vilket inga valnkan ändra på. Kapitalisterna har alltid i ett kapitalistiskt samhälle ett avgörande inflytande över den politiska processrn genom sina rikdomar.

  1. Förstora bilden så ser man soldaterna… och eftersom de inte är “blurrade” så antar man att de inte är övertygade om riktigheten.
    Så rätt att ge sig på kungliga slottet.
    Grattis kamrater, snyggaste kampanjen.
    Tyvärr kände jag mig tvungen att rösta på S… men med klädnypa.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här